torsdag den 10. maj 2012

Et tak - Og rygning

Hej Igen folkens.

Først en tak til alle der gider at læse alle mine jammerlige udtalelser, og specielt tak til dem der deler min side (Tryk på det lille blå f i bunden!) :)


Efter der er sagt tak, vil jeg kaste mig ud i et emne, der helt sikker vil få nogle til at sige "Tobias blog - Nej Tak". Rygning. Vi kommer ikke udenom det. Jeg har aldrig erkendt min holdning til rygning sådan i et større perspektiv, men nu er tiden kommet, til netop dette! JAAAA... Eller ikke...

PS. Det er ikke for at hænge rygerne ud! Jeg har selv en farfar der ryger som en skorsten, og flere venner der gør det jævnligt eller til fest :)


Men rygning. Der findes mange forskellige holdninger til rygning, nogle er gode, andre knap så gode. Jeg synes helt personligt, at rygning ikke burde være tilladt, og da slet ikke i det offentlige rum. "Hvorfor?", spør du nok. Jo ser du. Rygning er bevist skadeligt for den menneskelige krop. Fair nok, man skader sin egen krop. Men man skader også de passive rygere, der går rundt omkring på gader og stræder, som ikke selv har valgt at ryge. Men kan de ikke bare gå væk? Hmm. Nej, ikke altid. Et godt eksempel er på Vejle Busterminals forområde. Her står alle rygerne og oser under halvtaget. Er ikke rygerne så tvunget til at stå ude i regnen, fordi de helst ikke vil have røg?

Desuden synes jeg, at rygningen oftest bruges som et signal der skal fortælle omverdenen, hvor cool/sej/(you name it) man er. Rigtig mange unge mennesker ryger, specielt til fester. Men hvorfor egentligt? Rygerne siger oftest selv, at det er det sociale aspekt, der driver dem til rygerne. Men hvorfor dælen kan man ikke være social uden en smøg i hånden? Andre siger også, at rygning får dem til at afstresse og slappe af, men er der da ikke andre ting, der kan gøre nøjagtig det? Jeg stresser f.eks. af, ved at spille computer eller konsol spil, hvilket ikke er på bekostning af mit helbred, tværtimod.

Desuden sørger nikotinen i cigaretterne for, at man kan komme i en dyb afhængighed. Det er dyrt, både for pengepungen og for helbredet.

Faktum er, at cigaretter er skadelige for vores helbred. HVIS cigaretten(og cerutten, cigaren osv.) var blevet opfundet i dag, var de ALDRIG kommet ud på markedet, på grund af alle de skadelige stoffer de indeholder. Tobaksprodukter er ren gift, som vi giver vores krop. Personligt synes jeg, at dette bør ændres. Det er allerede i gang gradvist. Jeg håber og tror, at i sidste ende, må alle lægge cigaretterne på hylden, men forandring tager tid.


Hvis du stadig er med, så tak, fordi du læser alt :)

Hav en dejlig Torsdag aften, fredag og Weekend når den kommer :)
- Tobias

8 kommentarer:

 1. Hvad med alkohol? Nu hvor vi er i gang med at forbyde ting

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo alkohol er også et problem og kan til dels skabe afhængighed, dog ikke i samme grad som nikotin. Alkoholden skader heller ikke andres helbred og krop (med mindre alkoholen har den effekt, at vedkomne der indtager det bliver aggresiv), som rygning.

   Jeg mener derfor, at alkohol ikke helt kan måle sig med rygning :)

   Slet
 2. "Jeg stresser f.eks. af, ved at spille computer eller konsol spil, hvilket ikke er på bekostning af mit helbred, tværtimod."

  Hvad mener du med tværtimod? Der er mange i dag som jo også lider af overvægt eller får et socialt handicap af spil og computer. Er det ikke mere et spørgsmål om at gøre ting med måde, så man måske ryger sammen på terrassen en gang også en anden gang spiller minigolf?

  Du snakker du også om rygere der er til gene for andre. Da jeg selv har astma og ikke kan lide lugten af cigarretter, så forstår jeg dig fuldt ud.
  Jeg sammenligner det lidt med religion; det er fint jer har det og valgt det, men hold det for jer selv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Med tværtimod havde jeg i tankerne, at computerspil (sammen med musik) til dels er skyld i de engelskkundskaber jeg nu har :) Desuden kan man også lære en masse af computerspil. Og nu behøver det jo heller ikke være computerspil der virker afstressende. For mange kan musik, eller motion også gøre meget.

   Men jo, alt med måde. Men rygning skader kroppen, for hvert eneste lille hiv. Computerspil kan sagtens spilles hver dag, uden at kroppen tager nogen skade af det, hvis man ellers dyrker lidt motion :)

   Desuden er der også lige den faktor, at fedme kan trænes væk, hvis viljen er der, men lungerne kan nu engang ikke erstattes :)

   Slet
 3. "Men man skader også de passive rygere, der går rundt omkring på gader og stræder, som ikke selv har valgt at ryge. "

  - Bliver alle ikke skadet af at gå rundt i bil os hele dagen? Det er vel ligeså farligt?
  Så en lille smøg til eller fra hvad skader det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, det gør vi. Ganske enkelt.

   MEN!
   Der er forskel på at få røg direkte i lungerne, og få opløst bilos med ilt i lungerne. Desuden skader slik også os alle, men hvis man tager et ekstra stykke, skader det også lidt mere. Bilosen kan på nuværende tidspunkt ikke undgås, men det kan smøgerne. :)

   Slet
 4. Frederik Holm Jørgensen10. maj 2012 kl. 19.02

  Jeg betegner nok mig selv som en form for anti-ryger, selvom jeg ikke har så meget imod det mere. Har selv en mor de ryger og prøvede også i noget tid at få hende til at stoppe ved hver given lejlighed, men efter samtlige forsøg endte jeg med at give op. Jeg går ud fra, at det var det faktum at jeg flere gange fik rygning sammenlignet med sodavand, slik og alkohol. Hvis det blev forbudt at ryge, hvad skulle så forhindre alkohol eller sukkerholdige varer i at blive forbudt? Går stærkt ud fra, at der vil lyde et ramaskrig fra samtlige hjem i lille Danmark, hvis det en dag skulle ske. Jeg kan godt forstå argumentet med, at rygning er anerledes, idet det også kan skade andre folk, men jeg er efterhånden gået hen og er begyndt at støtte rygerne lidt, ikke fordi jeg går ind for rygning, men mere fordi jeg synes man er ved at lave dem til et jaget folkefærd, der snart ikke må være i fred i deres egen ejendom, og fordi jeg godt kan se en form for logik bag sammenligningen med alkohol og sukkerholdige ting. Dog synes jeg det er fint, at man i det offentlige rum laver regler for, hvor rygere må ryge, da jeg trods alt stadig synes det er irriterende at skulle lugte til tobaksrøgen :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret i at de er blevet et jaget folkefærd. Fred være med rygerne, hvis de ryger med måde og respekt for deres ikke-rygende medmennesker :) (jeg har selv oplevet at blive røget lige i hovedet, det er ikke rart :D)

   Slet

Skriv gerne en kommentar, men hold racistiske og stødende ting væk!
Vi vil gerne have en ordentlig tone :)